Leave Your Message
01/04

нашите СИСТЕМИ

Дизајниран и направен за да ги задоволи вашите барања, скроен за да одговара на вашиот проект, скроен за да одговара на вашите капацитети.

Електростатски таложник за третман на сув и влажен летечки пепел ESP систем Електростатски таложник за третман на сув и влажен летечки пепел ESP систем
01

Електростатски таложник суши...

2024-06-12

Предности на електростатско таложење

1. Ефикасно отстранување прашина: опремата за електростатско таложење може ефикасно да ги отстрани загадувачите во честичките и чадот, а нејзината ефикасност може да достигне повеќе од 99%. Ова е исто така една од главните причини зошто е широко користен.
2. Ниска потрошувачка на енергија, ниски оперативни трошоци: во споредба со другите технологии за отстранување прашина, електростатскиот таложник бара релативно мала енергија, ниски оперативни трошоци и не треба да троши премногу помошни материјали.
3. Широк опсег на примена: технологијата на електростатско таложење може да се справи со различни видови загадувачи, без разлика дали се работи за чад, честички, испарливи органски материи или саѓи, итн., Може ефикасно да се контролира и третира.
4. Стабилна и сигурна работа: опремата за електростатско преципитатор има едноставна структура, лесна работа, стабилна и сигурна работа, па затоа често се користи во контролната сцена на честички и прашина со високи барања.

Види Детали
Чистење со димни гасови за влажен електростатски таложник Cottrell Smokestack Чистење со димни гасови за влажен електростатски таложник Cottrell Smokestack
02

Влажен електростатски таложник С...

2024-06-12

Предности на електростатско таложење
1. Висока стапка на прочистување, електростатскиот таложник може да фати фина прашина над 0,01 микрон, стапката на отстранување на прав може да достигне 99%, со висока ефикасност на отстранување на прав. Електростатскиот таложник исто така може да ја зголеми ефективната површина на електричното поле и да ја продолжи должината на електричното поле за да ги задоволи потребите и да ја подобри ефикасноста на отстранување на прав.
2. Капацитетот за обработка на димни гасови е голем, електростатскиот таложник може да постигне уред од големи размери, а максималната површина на пресек на електричното поле на еден електростатски таложник може да достигне 400 квадратни метри.
3. Ниска потрошувачка на енергија. Разликата помеѓу електростатскиот таложник и општиот колектор за прашина е во тоа што потрошувачката на енергија на електростатскиот таложник е составена од загуби на отпор предизвикани од потрошувачката на енергија на опремата, уредите за напојување, електричната топлинска изолација и вибрационите мотори. Губењето на отпорноста на опремата кај другите таложници е само главната потрошувачка на енергија. Бидејќи електростатските преципитатори ретко ги заменуваат деловите што се носат, оперативниот трошок е многу помал од оној на обичните преципитатори.
4. Дозволената работна температура е многу висока. Во нормални околности, дозволената работна температура на електростатскиот таложник е 250 ° C, до 350 ~ 400 ° C.
5. Опсегот на третман на димни гасови е поширок, а електростатскиот таложник исто така може да го отстрани формалдехидот,

Види Детали
Спреј кули за десулфурирање на димни гасови FGD Постројки за чистење на влажно десулфурирање Спреј кули за десулфурирање на димни гасови FGD Постројки за чистење на влажно десулфурирање
04

Спреј за десулфурирање на димни гасови Т...

2024-02-05

Процес на кула за десулфурирање Вовед

Димниот гас влегува во цилиндерот на кулата за десулфуризација со прскање и формира контактна интерфејс со облакот за прскање со кашеста маса на апсорберот во внатрешната фаза на издигнување на кулата за десулфуризација со прскање (стапката на проток е 1,5-2 m/s). Издувните гасови и честичките од течната магла се целосно во контакт со контраструјата, а честичките прашина влажни со апсорпција на S02 и заробување на честичките прашина течат надолу во дното на кулата за десулфуризација во процесот на слетување на честичките од магла и се испуштаат во резервоар за седиментација од дупката за прелевање. Прочистениот гас што се издига во цилиндерот се одмаглува и дехидрира со сепараторот гас-вода за да се заврши целата постапка за отстранување на прав и десулфуризација, а потоа се извлекува низ горниот конусен дел од цилиндерот. Отпадната течност се испушта во резервоарот за седиментација преку дупката за прелевање на дното на цилиндерот, (дупката за прелевање има дизајн за заптивка за вода за да се спречи истекување на воздухот и е опремена со дупка за чистење за да се олесни чистењето на дното на цилиндерот ) по врнежи (отстранување на пепел) и рециклирање на алкали (регенерација). Во исто време, со цел да се олесни одржувањето на системот за десулфуризација и да се справат со вонредни ситуации, може да се изгради бајпас за чад ако условите дозволуваат.


Состав на системот за десулфурирање на кулата

Системот за десулфуризација главно се состои од систем за димни гасови, систем за оксидација на апсорпција, систем за подготовка на кашеста маса, систем за третман на нуспроизвод, систем за третман на отпадни води, јавен систем (процесна вода, компримиран воздух, систем за резервоари со кашеста маса за несреќа, итн.), електричен систем за контрола и други делови.

Види Детали
Систем за третман на отпадни гасови со VOCs за опрема за концентратор на зеолит Систем за третман на отпадни гасови со VOCs за опрема за концентратор на зеолит
05

Зеолит ротор концентратор опремување...

2024-01-25

Применливи индустрии: сликање со спреј, печатење, хемиска индустрија, обликување со вбризгување, кола, површинска обвивка, мастило за обложување, итн третман на отпадни гасови со VOCs.


Карактеристики на производот: Систем за концентратор со ротор од зеолит погоден за третман на голем волумен на издувен воздух, мала концентрација на органски отпаден гас.


Ефикасност на прочистување на системот за концентратор со ротор на зеолит: ≥95%


Вовед во проектот: Кога работи ротациониот адсорпциски тркач на зеолит, процесот на адсорпција и десорпција континуирано се спроведува, а флуктуацијата на концентрацијата на концентрираниот издувен гас со десорпција е мала, што ја избегнува флуктуацијата на концентрацијата формирана од фиксното адсорпционо корито за време на десорпцијата. што е погодно за контрола на стабилноста и нормалното функционирање на целиот систем на концентратор на ротор на зеолит и може да ја заштити стабилноста на излезната топлина на последователната единица за третман.

Види Детали
Регенеративен каталитички оксидатор зеолит ротор концентратор Индустриски Voc третман Регенеративен каталитички оксидатор зеолит ротор концентратор Индустриски Voc третман
06

Регенеративен каталитички оксидатор ...

2024-01-25

1. Ротационата концентрација на зеолит со систем за каталитичко согорување усвојува автоматска контрола на согорување PLC, целосно автоматска контрола, стабилна работа.


2. Концентрацијата на зеолит повеќекратно достигнува 5-20 пати, така што оригиналниот голем волумен на воздух, ниска концентрација на отпаден гас VOCs, претворена во низок волумен на воздух, висока концентрација на отпаден гас, во голема мера ги намалува спецификациите на опремата за пост-обработка, ниска оперативни трошоци.


3. Падот на притисокот генериран од адсорпцијата на VOC преку зеолит е многу низок, што може значително да ја намали потрошувачката на енергија.


4. Зеолит ротор концентратор со примена на опрема за каталитичко согорување: нафтен отпаден гас, отпаден гас за обложување, отпаден гас за печатење, хемиски отпаден гас, отпаден гас обложен со бакар, извор на отпаден гас за индустриско производство итн.

Види Детали
Третман на издувни гасови за адсорпција на активен јаглен и опрема за каталитичко согорување VOCs Третман на издувни гасови за адсорпција на активен јаглен и опрема за каталитичко согорување VOCs
07

Адсорпција на активен јаглен и ка...

2024-01-19

Комбинацијата на опрема за адсорпција на активен јаглен и каталитичко согорување е ефикасен метод за третирање на испарливи органски соединенија (VOCs) во различни индустрии. Оваа напредна технологија е широко користена во боење со спреј, печатење, хемиско производство, обликување со вбризгување, производство на кола, површинско обложување, премачкување и производство на мастило и други индустрии.


Главната карактеристика на оваа опрема е нејзината способност да ракува со големи количини на воздух што содржи ниски концентрации на органски отпаден гас. Неговата ефикасност на прочистување е импресивна, достигнувајќи дури 95%. Принципот на работа на системот вклучува регенерација на десорпција на активен јаглен и процеси на каталитичко согорување.


Уредот за адсорпција е опремен со комплет резервни кутии за адсорпција. Кога активниот јаглерод е заситен, контролниот вентил се префрла во состојба на десорпција на каталитичко согорување. Заситениот активен јаглен потоа се загрева и разградува повисоки концентрации на органски гасови. Циркулациониот вентилатор за десорпција го внесува десорпциониот гас во каталитичкото согорување, каде што органската материја ефикасно се распаѓа. По десорпцијата, кутијата со активен јаглен е подготвена за следниот циклус, обезбедувајќи континуирана и ефикасна работа.

Види Детали
Baghouse Dedusting Systems Jet Bag Filter Cartridge Индустриски собирач на прашина Baghouse Dedusting Systems Jet Bag Filter Cartridge Индустриски собирач на прашина
08

Baghouse Dedusting Systems Jet B...

2024-01-19

Системи за филтрирање Baghouse Применливи индустрии: храна, мебел, фармацевтска, добиточна храна, металургија, градежни материјали, цемент, машини, хемикалии, електрична енергија итн.


Карактеристики на филтерот за вреќи со пулс: висока ефикасност на отстранување прашина, силна способност за отстранување на пепел, стабилна и сигурна работа.


Систем за екстракција на филтер за кеси Ефикасност на прочистување: ≥90%.


Вовед во проектот за системи за екстракција на Baghouse: Колекторот за прашина со филтер со пулсен млазен млаз е еден вид вообичаена опрема за отстранување прашина, која главно се користи за прочистување на различни зрнести материјали и материјали слични на прашина во индустриското производство. Може да ја филтрира прашината и другите штетни материи во гасот за да ја постигне целта за прочистување на гасот. Импулсниот колектор за прашина во торбичка се филтрира според принципот за отстранување прашина со пулсен млаз.

Види Детали
Систем за третман на биолошки отпаден гас Опрема за контрола на мирис на отпадни води Систем за третман на биолошки отпаден гас Опрема за контрола на мирис на отпадни води
09

Третман на биолошки отпаден гас С...

2024-01-12

Оваа опрема за третман на отпадни гасови со биосолиди користи микроорганизми за разградување на мирисот, а растворот е погоден за третман на гас со мирис од отпадна вода со сложен состав и голема брзина на проток. Системот за контрола на биолошката дезодорација има ниска оперативна цена и лесно ракување.


Системот за дезодорирање на отпадни води за третман на биолошки отпаден гас е применлив за: фарми, одгледување, колење, добиточна храна, храна, пластика, хемиски, фармацевтски производи, преработка на месо, третман на отпадни води, станица за пренос на ѓубре итн.


Карактеристики на решението за третман на системот за контрола на мирисот на биолошката отпадна вода: висока ефикасност на дезодорирање, ниска оперативна цена, без секундарно загадување.


Ефикасност на прочистување на опремата за третман на биолошки отпад: ≥90%

Види Детали
01
Филтер преси за појас Ефикасен систем за одводнување на отпадна вода Филтер преси за појас Ефикасен систем за одводнување на отпадна вода
01

Појасни филтер преси Фабрика Ефикасно...

2024-05-20

Појасната филтер преса, позната и како ремен филтер, е еден вид опрема за филтер под притисок што користи филтер за филтрирање, што ги има следните предности:

1. Висока ефикасност на филтрација: филтерската преса за појас го прифаќа начинот на филтрација со висок притисок, што може ефикасно да ја исцеди водата во водната супстанција, така што материјалот може брзо да се исуши, за да се подобри ефикасноста на производството.

2. Добар ефект на прочистување: печатот за филтер со ремен има карактеристики на висока прецизност и висока ефикасност на дехидрација. Ремен филтер преса не само што може да ја филтрира водата, туку и да ги отстрани другите нечистотии во материјалот, има добар ефект на прочистување. Може ефикасно да ги филтрира цврстите или честичките суспендирани во течноста, а квалитетот на произведената стока е повеќе гарантиран.

3. Едноставна работа: работата на филтерот за ремен е многу едноставна, само треба да го ставите материјалот што содржи вода во машината, да ги поставите релевантните параметри може да започне со филтрирање, а опремата има систем за автоматска контрола, може да го намали интензитетот на трудот на работниците.

4. Издржлив: филтер-пресот со ремен има висока издржливост и долг работен век, што може да ја реализира непречената производна работа и да ја спаси маката за замена на опремата.

5. Заштеда на енергија и заштита на животната средина: ремен-филтер-пресот само треба редовно да се чисти при работа, што го намалува загадувањето на животната средина и стоката, а исто така го намалува губењето на енергија.

6. Широк опсег на примена: ремен филтер-пресот е погоден за филтрирање на сите видови материјали што содржат вода, не ограничени од вискозноста на материјалот, големината, обликот и други фактори, со голема приспособливост. Појасната филтер преса е погодна за ракување со разни видови течности, како што се хемикалии, храна, фармацевтски производи, козметика итн.

Види Детали
Индустрија за филтер за опрема за згуснувач на талог Индустрија за филтер за опрема за згуснувач на талог
02

Индустрија за опрема за филтри за ремени С...

2024-05-20

Филтерот за притисок со појас е ефикасна и заштеда на енергија опрема за одвојување на цврсти-течни, која ги има следните карактеристики:

1. Појасната филтер преса има карактеристики на голем капацитет за обработка, висока ефикасност на дехидрација и долг работен век.

2. Појасната филтер преса има силен капацитет за обработка, помала потрошувачка на енергија и ниски оперативни трошоци.

3. Уникатниот дизајн на наклонети издолжени клинови зона, постабилна работа, голем капацитет за обработка.

4. Заостанати ролери со намалување на дијаметарот на повеќе ролни, компактен распоред, висока содржина на филтер торта.

5. Филтерската преса за ремен е опремена со нов систем за автоматска корекција и затегнување, кој работи непречено. Во голема мера го подобрува животниот век на ременот за филтрирање.

6. Филтерската преса за ремен прифаќа два комплети независен систем за назад перење. Покрај тоа, стабилна работа, помала употреба на хемиски агенси, економичен и сигурен, широк опсег на примена, помалку трошени делови, издржливи е исто така причината зошто филтер-пресот за ремен е широко користен.

Види Детали
Систем за сушење на машина за сушење со автоматска подвижна лента Систем за сушење на машина за сушење со автоматска подвижна лента
03

Автоматско сушење со подвижна лента Ma...

2024-03-04

Машината за сушење со појас е вообичаена опрема за сушење. Нејзиниот принцип на работа е да го испрати материјалот со висока влажност во машината за сушење преку подвижната лента. По загревањето, водата постепено испарува, а потоа влагата се испушта преку издувниот вентилатор, за да се постигне целта на сушење.

Поточно, машината за сушење со лента е главно составена од подвижна лента, грејач, вентилатор и така натаму. Материјалот се пренесува до грејачот преку подвижната лента, а водата на површината на материјалот почнува да испарува откако ќе се загрее од топлиот воздух во грејачот. Како што се движи материјалот, водата постепено испарува додека материјалот целосно не се исуши. Издувниот вентилатор го извлекува воздухот со водена пареа од машината за сушење, за да се осигура дека релативната влажност во машината за сушење е помала од влажноста на околината и да се обезбеди ефект на сушење на материјалот. Конечно, материјалот се извезува од излезот на машината за сушење и целиот процес на сушење е завршен.

Машината за сушење со појас ги има предностите на брзата брзина на сушење, високата ефикасност и добар квалитет на сушење, што е широко користен во прехранбената, хемиската, фармацевтската и други индустрии. Во исто време, при користење на машината за сушење со појас, неопходно е да се обрне внимание на влезната количина на материјали, температурата, влажноста и други фактори за да се обезбеди стабилност на процесот на сушење и ефектот на сушење на материјалите.

Види Детали
Машина за сушење за третман со кашеста маса за третман на индустриска агитирана тиња Машина за сушење за третман со кашеста маса за третман на индустриска агитирана тиња
04

Индустриска разбранувана тиња тенок ...

2024-03-01

1) Хоризонталниот систем за сушење на тенок филм има добра херметичка, може да постигне строга контрола на содржината на кислород и висока безбедност. Тоа е еден од најбезбедните процеси на сушење во областа на сушењето на тињата денес.


2) Опремата за сушење на тиња со процес на сушење со хоризонтален тенок филм е развојниот тренд на третман и отстранување на тиња, кој има очигледни предности во безбедноста, стабилноста, доверливоста, напредните и други аспекти. Примената на процесот на сушење на хоризонтална тенка фолија во кооперативното отстранување на тињата е научен и разумен избор за третман и отстранување на тињата денес.


3) Спојката се користи за поврзување на главното вратило на машината за сушење тенок филм со редуктор, што ја прави машината за сушење тенок филм постабилна во работењето и ја подобрува стабилноста на редуктор. Ракавот за проширување на спојката се користи за поврзување на главното вратило на машината за сушење со тенок филм, со што се намалува загубата на триење помеѓу главната оска и лежиштето. Структурата е едноставна и лесна за употреба.


4) Во проектот за мешање на тиња и производство на електрична енергија за палење, контролата на формата на сувата тиња и содржината на влага е многу критична, што ќе влијае на работата на последователниот систем за согорување на системот за сушење. Од една страна, хоризонталниот процес на сушење со тенок филм може да генерира зрнести производи со униформа големина на честички и без прашина, а од друга страна, може брзо да го реализира прилагодувањето на содржината на влага со менување на притисокот на пареата и брзината на фаза линеарна машина за сушење. Добрата контрола на обликот и содржината на влага на сувата тиња може да обезбеди стабилна работа на целиот систем.

Види Детали
Декантер со завртки Центрифуга за отпадна вода Тиња за одведување на отпадни води Пречистителни станици Одделување вода-цврсто масло Декантер со завртки Центрифуга за отпадна вода Тиња за одведување на отпадни води Пречистителни станици Одделување вода-цврсто масло
05

Центрифуга со завртки канализација...

2024-02-24

Систем за автоматска контрола

Контролниот кабинет на центрифугата на декантер има вграден PLC програмабилен контролер, кој може целосно да го контролира главниот мотор, помошниот мотор и вентилот за испирање и друга опрема и да внесува различни параметри преку интерфејсот човек-машина, додека го следи работниот статус на опремата. Контролорот автоматски ќе алармира и ќе прикаже информации за дефекти, а центрифугата на декантерот има карактеристики на самодијагностика и лесно ракување и одржување.


Разновиден спирален излез

Транспортерот со завртки прифаќа различни типови на пристаништа за празнење според различни индустрии, како што се типот на вител, квадрат цементиран карбид и керамика. Пристаништето за празнење на структурата на вител може да го подобри капацитетот за обработка и да ја намали потрошувачката на дробење и флокулација на тиња, портата за испуштање на квадрат карбид лесно се расклопува и повторно се употребува, а керамичкиот чаур отпорен на абење има карактеристики на отпорност на абење, отпорност на корозија и барања за ниво на хигиена.

Види Детали
Автоматска машина за центрифуга со хоризонтален завртувач за одводнување на тиња за сушење Автоматска машина за центрифуга со хоризонтален завртувач за одводнување на тиња за сушење
06

Автоматско хоризонтално деканирање на завртки...

2024-02-24

Нудиме широк асортиман на декантер центрифуги за третман на вода, вклучувајќи производи погодни за мали и средни пречистителни станици, големи системи за третман на вода, третман на органски отпадни води со висока концентрација и третман на одводнување на тиња со висока концентрација. Секоја серија на производи има различен капацитет за обработка и опсег на примена, и може да се прилагоди според посебните потреби на клиентите.


Многу производни линии за центрифугирање со декантер, вклучително и обичен тип, степен на храна и степен отпорен на експлозија и други серии. Нашата опрема има компактна структура, одлични перформанси и силна приспособливост. Во исто време, нашиот дизајн на центрифугата е уникатен и опремен со систем за автоматска контрола, може да им помогне на клиентите да ја подобрат ефикасноста на производството, да ги намалат трошоците за енергија, да обезбедат квалитет и безбедност на производството.


Декантер центрифугата често се користи во хемиска, фармацевтска, заштита на животната средина, храна и други полиња, главно се користи за одвојување течни и цврсти честички, како што се смола, тиња, течност за ферментација, метална и неметална руда итн. За да се постигне целта на одвојување, концентрација и прочистување. Опремата ги има предностите на едноставна работа, голем капацитет за обработка и добар ефект на сепарација.

Види Детали
Опрема за процесот на одводнување на индустриска тиња за филтер за филтер за рамка на плочата Опрема за процесот на одводнување на индустриска тиња за филтер за филтер за рамка на плочата
07

Мембрански филтер на рамката на плочата Прет...

2024-02-06

Машината за одводнување тиња со филтер преса е широко употребувана опрема во индустријата, која може ефикасно да ги одделува цврстите материи од течностите. Функционалноста на пресата на филтерот е изведена од работата под висок притисок, што го набива цврстиот филтер колач и ја минимизира содржината на влага. Оваа основна технологија го решава проблемот со сепарацијата на цврста течност во многу индустрии и е важен дел од индустриското производство.


Работата на пресата за филтер за одводнување на тиња се состои од неколку чекори. Прво, кашеста маса (мешавина од цврста и течна) се доставува до филтер-пресата под висок притисок. Потоа, соодветниот медиум за филтрирање (како филтер ткаенина) ќе ги зароби цврстите материи во кашеста маса и ќе дозволи течноста да помине низ него. Одделената течност, исто така наречена филтрат, се испушта преку систем на цевки. Во овој процес, високиот притисок не само што ефективно го одвојува цврстото, туку и ја компресира влагата на колачот на филтерот и го подобрува степенот на сушење на филтер колачот.

Види Детали
Систем за третман на сушење со отпадна кашеста маса за машина за сушење со лопатка Систем за третман на сушење со отпадна кашеста маса за машина за сушење со лопатка
08

Paddle Sludge Dryer Machine Equi...

2024-01-25

Машината за сушење тиња со шупливи лопатки е еден вид опрема за сушење на тиња со хоризонтално мешање, главно базирана на спроводливост на топлина. Бидејќи сечилото за мешање е како весла за чамец, се нарекува сушење со весла, исто така познато како сушење корито или сушење за мешање.


Машината за сушење со весла може индиректно да загрее или лади паста, грануларна, прашкаста, кашеста маса, може да заврши сушење, ладење, загревање, стерилизација, реакција, согорување на ниска температура и други операции на единицата. Специјалното сечило за мешање за пренос на топлина од типот на клин во опремата за сушење со шупливи сечила има висока ефикасност на пренос на топлина и функција за самочистење на површината за пренос на топлина.


Апликативните индустрии на машината за сушење со лопатки:


Опремата за сушење со шупливи лопатки е широко користена во петрохемиски, хемиски, металургија, храна, медицина, пестициди и други индустрии во прав, гранули, филтер колачи, сушење на кашеста маса. Центарот за технолошко истражување и развој на нашата компанија по разновидни различни форми на тест за сушење тиња во мал обем, за специфична тиња, врз основа на шуплива машина за сушење со лопатка, ја разви RD технологијата и опремата за повеќестепена повеќестепена машина за сушење со повеќе ефекти и соодветна опрема за индустријата за заштита на животната средина.

Види Детали
Систем за третман на отпадни води за одводнување на тиња Систем за третман на отпадни води за одводнување на тиња
09

Дехидратор за тиња со завртка преса Ма...

2024-01-25

Интегриран систем за одводнување тиња од типот на завртка е систем за одводнување на тиња од типот на мобилни возила развиен од перспектива на заштеда на инвестициските трошоци за клиентите. Опремата е погодна за движење и може да опслужува различни станици за третман на отпадни води. Интегрираниот систем за одводнување на тиња со наредени завртки е главно составен од машина за одводнување на наредени завртки, интегриран уред за дозирање, пумпа за дозирање, пумпа за тиња и транспортно возило.


1. Тиња Dehydrator Системот за третман на одводнување тиња е затворена работа, го намалува создавањето мирис на отпадниот гас.

2.Опремата за концентрирање на дехидратор на тиња е ниска потрошувачка на енергија, ниски трошоци за работа, ниски вибрации, низок шум.

3.Screw Press Sludge Dehydrator Machine е помалку ранливи делови, ниски трошоци за одржување, долг работен век.

4. Машината за одводнување на тиња со завртки е автоматска контрола, континуираното работење, одржувањето и управувањето е едноставно

5.Опремата за одводнување тиња за отпадна вода може да се движи случајно, погодно


Апликативните индустрии на машината за одводнување тиња со завртки:

комунална канализација, домашна канализација, храна, пијалоци, хемиска индустрија,

кожа, материјали за заварување, производство на хартија, печатење и боење, фармацевтски производи, галванизација, нафтено поле, рудник за јаглен,

вино, сточарство, кујнски отпадни води,

фабрика за вода, електрана, челичарница итн

Види Детали
01
Биолошки прочистувач h2s Единица за дезодоризација Биопрочистувач Контрола на мирис на воздух Биолошки прочистувач h2s Единица за дезодоризација Биопрочистувач Контрола на мирис на воздух
01

Биолошки чистач h2s Deodoriz...

2024-06-26

Биолошкиот чистач ги има следниве карактеристики:

Ефикасен капацитет за прочистување: Биочистачот го користи капацитетот на биоразградување на микроорганизмите за ефикасно отстранување на органските загадувачи во издувните гасови, како што се испарливи органски соединенија (VOCs), амонијак итн. , кои ги претвораат органските загадувачи во безопасни материи.

Широка применливост: Биолошкиот чистач е погоден за третман на разни органски отпадни гасови, вклучувајќи индустриски отпаден гас, хемиски отпаден гас, печатен отпаден гас итн. Може да се справи со високи и ниски концентрации на издувни гасови и да се прилагоди на различни услови на температура и влажност .

Ниска потрошувачка на енергија и ниски оперативни трошоци: Во процесот на третирање на отпадниот гас, биолошкиот чистач не бара надворешно снабдување со енергија, а процесот на деградација на микробите е природен и еколошки. Покрај тоа, не бара употреба на скапи медиумски супстанции и има ниски оперативни трошоци.

Стабилност и доверливост: биочистачот има добра стабилност и оперативна флексибилност. Микроорганизмот е прикачен на филер или потпорен материјал, кој може да се прилагоди на различни промени на оптоварувањето и работни услови и да одржува висока ефикасност на обработка.

Види Детали
Мембрански биореактор MBR пакет систем за пречистување на отпадни води Мембрански биореактор MBR пакет систем за пречистување на отпадни води
02

Мембрански биореактор MBR пакет ...

2024-06-20

Предноста на мбр мембранскиот биореактор

 

MBR Membrane (мембрански био-реактор) е нов тип на систем за третман на отпадни води кој ги комбинира технологијата за сепарација на мембраната и технологијата за биолошко пречистување. Неговата главна улога и карактеристики се рефлектираат во следните аспекти:

Ефикасно прочистување: Процесот на биореактор со мембрана MBR може ефикасно да отстрани различни загадувачи во отпадните води, вклучувајќи суспендирани материи, органски материи и микроорганизми, со цел значително да се подобри квалитетот на ефлуентот и да се исполнат националните стандарди за испуштање или барањата за повторна употреба.

Заштеда на простор: бидејќи мембранскиот биореактор MBR користи компактни мембрански компоненти како рамен филм, тој покрива мала површина и е погоден за места со ограничен простор, како што се станиците за третман на урбани отпадни води.

Едноставна работа: Работата на биореакторот со мембрана MBR е релативно едноставна и не бара сложена хемиска обработка, намалувајќи ги оперативните трошоци и обемот на работа за одржување.

Силна компатибилност: процесот на мембрана MBR е погоден за различни видови третман на отпадни води, вклучувајќи индустриски отпадни води, домашни отпадни води итн., И има широк опсег на применливост.

Подобрена ефикасност на биолошкиот третман: со одржување на висока концентрација на активна тиња, биореакторот на мембраната MBR може да го зголеми органското оптоварување за биолошки третман, а со тоа да го намали отпечатокот на постројката за третман на отпадни води и да ја намали количината на резидуална тиња со одржување на ниско оптоварување на тињата.

Длабоко прочистување и отстранување на азот и фосфор: MBR мембранскиот биореактор, поради неговото ефективно пресретнување, може да задржи микроорганизми со долг циклус на генерирање за да постигне длабоко прочистување на отпадните води. Во исто време, нитрификационите бактерии можат целосно да се размножуваат во системот, а нивниот ефект на нитрификација е очигледен, обезбедувајќи можност за длабоко отстранување на фосфор и азот.

Заштеда на енергија и намалување на потрошувачката: Иновативниот биореактор со мембрана mbr, како што е рамниот филм со двојно стегање, во голема мера ја подобрува заштедата на енергија на системот и ја намалува потрошувачката на енергија при работа.

Накратко, како ефикасен процес на прочистување на водата, мембранскиот биореактор не само што може да го подобри ефектот на прочистување на водата, туку и да заштеди простор и да ги намали оперативните трошоци, па затоа е широко користен во различни области.

Види Детали
Општинска станица за третман на отпадни води STP опрема за управување со отпадни води Општинска станица за третман на отпадни води STP опрема за управување со отпадни води
03

Општинската пречистителна станица за отпадни води...

2024-05-07

Комунална канализација (комунална отпадна вода) Општ поим за отпадни води што се испуштаат во урбаната канализација. Во комбинираниот систем за одводнување се вклучени и производните отпадни води и пресретнувањето на дождовницата.


Прво, од гледна точка на квалитетот на водата и технологијата за третман, урбаната домашна канализација, особено домашната канализација без испирање и одводнување, има добар квалитет на вода и висока содржина на органска материја. Многу употреби на водата во градовите, како што се ладење, испирање, градење, наводнување итн., не бараат висок квалитет на водата. Технологијата за искористување на отпадни води е развиена и созреана, а технологијата за третман на вода може целосно да ја исполни нејзината техничка поддршка.

Второ, од перспектива на количината на вода, обемот на урбаната канализација и потрошувачката на вода се речиси еднакви, а дождовницата има карактеристики на сезонско и случајно, што може да се користи како урбана рекултивирана вода.

Трето, од гледна точка на инженерска конструкција, употребата на урбана канализација и дождовница треба да користи опрема многу помала од употребата на вода од чешма што се бара од количината на инженерството.

Четири, од економска гледна точка, не само што заштедуваат чисти водни ресурси, туку и ги намалуваат трошоците за отпадни води, ги намалуваат трошоците, има значителни економски придобивки.

Види Детали
Процесна опрема на системот за третман на отпадни води Станица за управување со отпадни води Процесна опрема на системот за третман на отпадни води Станица за управување со отпадни води
04

Прочистување на домашни отпадни води Си...

2024-04-26

Пречистувањето на домашните отпадни води е важна улога во управувањето со водните ресурси во урбаните и руралните области, со следните примени и импликации:

1. Заштита на водните ресурси: преку третман на домашната канализација, намалување на загадувањето на водните ресурси и заштита на одржливото користење на водните ресурси.

2. Спречување на пренос на болести: Третманот на домашната канализација може ефикасно да ги убие патогените микроорганизми и да го намали ризикот од пренесување на болеста.

3. Подобрување на квалитетот на животната средина: третманот на домашните отпадни води може да го намали загадувањето на водата и почвата, да го подобри квалитетот на животната средина,

4. Промовирање на одржлив развој: Пречистувањето на домашните отпадни води може да ја подобри ефикасноста на искористувањето на водните ресурси и да промовира одржлив развој на урбаните и руралните области.


Преку третман на домашните отпадни води, може да се намали загадувањето на животната средина, да се заштити одржливото користење на водните ресурси и да се подобри животната средина на луѓето.

Види Детали
Систем за третман на индустриски отпадни води ETP Технологии на процесот на ефлуент Систем за третман на индустриски отпадни води ETP Технологии на процесот на ефлуент
05

Прочистување на индустриски отпадни води ...

2024-04-26

Загадувањето предизвикано од индустриските отпадни води главно вклучува: загадување со органски аеробни материјали, загадување со хемиски токсични материи, загадување со неоргански цврсти суспендирани материи, загадување со тешки метали, загадување со киселина, загадување со алкали, загадување на растенијата со хранливи материи, термичко загадување, загадување на патогени итн. Многу загадувачи имаат боја , мирис или пена, така што индустриските отпадни води често имаат аверзивен изглед, што резултира со големи површини на загадување на водата, директно загрозувајќи го животот и здравјето на луѓето, па затоа е особено важно да се контролираат индустриските отпадни води.


Карактеристика на индустриските отпадни води е тоа што квалитетот и количината на водата варираат во голема мера во зависност од производниот процес и начинот на производство. Како што се електричната енергија, рударството и другите сектори на отпадните води главно содржат неоргански загадувачи, а хартијата и храната и другите индустриски сектори на отпадните води, содржината на органска материја е многу висока, BOD5 (петдневна биохемиска побарувачка на кислород) често повеќе од 2000 mg/ L, некои до 30000 mg/L. Дури и во истиот производствен процес, квалитетот на водата во производниот процес во голема мера ќе се промени, како што е производството на челик со конвертор за дување кислород, различни фази на топење на истиот челик од печка, pH вредноста на отпадната вода може да биде помеѓу 4 ~ 13, суспендираната материја може да биде помеѓу 250 ~ 25000 mg/L.

Друга карактеристика на индустриските отпадни води е: покрај индиректната вода за ладење, таа содржи различни материјали поврзани со суровините, а формата на постоење во отпадните води често е различна, како што е флуорот во отпадните води од стаклената индустрија и отпадните води за галванизација генерално се водород флуорид ( HF) или флуоридниот јон (F-) се формира, а во фосфатното ѓубриво отпадните води од растенијата се во форма на силициум тетрафлуорид (SiF4); Никелот може да биде во јонска или сложена состојба во отпадните води. Овие карактеристики ја зголемуваат тешкотијата на прочистување на отпадните води.

Количината на индустриски отпадни води зависи од употребата на вода. Металургијата, производството на хартија, петрохемиската, електричната енергија и другите индустрии користат голема вода, количината на отпадна вода е исто така голема, како што се некои челични мелници топење 1 тон отпадна вода од челик 200 ~ 250 тони. Меѓутоа, вистинската количина на отпадна вода што се испушта од секоја фабрика е исто така поврзана со стапката на рециклирање на водата.

Види Детали
Индустриска ултрафилтрациона постројка за третман на вода UF мембрански системи Индустриска ултрафилтрациона постројка за третман на вода UF мембрански системи
07

Индустриска ултрафилтрациона вода...

2024-03-21

Карактеристики на технологијата на системот за ултрафилтрација:

Технологијата на ултрафилтрација е метод на мембранска филтрација, исто така познат како вкрстена филтрација. Може да одвои честички од 10 ~ 100 А од околниот медиум што содржи честички, честички во овој опсег на големина, обично се однесува на растворената супстанција во течноста. Основниот принцип е дека на собна температура со одреден притисок и проток, употребата на асиметрична микропорозна структура и полупропустлив мембрански медиум, потпирајќи се на разликата во притисокот помеѓу двете страни на мембраната како движечка сила, во вкрстениот проток. начин на филтрација, така што растворувачот и малите молекуларни супстанции преку, макромолекуларните супстанции и честичките како што се протеините, полимерите растворливи во вода, бактериите и така натаму се блокирани од филтерската мембрана. За да се постигне одвојување, класификација, прочистување, концентрација на нова технологија за сепарација на мембрана.

Види Детали
Резервоари за филтрирање FRP од нерѓосувачки челик Садови под притисок Филтер постројка за третман на вода Резервоари за филтрирање FRP од нерѓосувачки челик Садови под притисок Филтер постројка за третман на вода
08

FRP филтрациони резервоари Нерѓосувачки S...

2024-02-05

Филтрите за третман на вода се важен дел од секој систем за филтрирање на вода, а изборот на вистинската единица за филтрирање е од клучно значење за да се обезбеди ефикасна, точна филтрација. Како што напредува технологијата, филтерските канистри сега доаѓаат со различни карактеристики за изведба, што гарантираат врвни перформанси на филтрирање.

1. Специјалната структура на технологијата за филтрирање на дискови, која обезбедува прецизни и чувствителни перформанси на филтрирање, осигурувајќи дека само честички помали од потребната големина можат да влезат во системот. Ова го прави најефикасен систем за филтрирање достапен во големини кои се движат од 5μ до 200μ. Корисниците можат да изберат филтри со различна прецизност според потребите за вода, обезбедувајќи флексибилност за прилагодување на протокот на системот.

2. Стандардната модуларност на садот за филтрирање помага да се заштеди простор, бидејќи системот се базира на стандардна единица за филтер за диск. Корисниците можат да избираат според нивните потреби, што е флексибилно и заменливо. Системот е компактен, има мал отпечаток и може лесно да се инсталира во аголни простори.

3. Целосното автоматско работење и континуираното одводнување на филтерот за притисок обезбедуваат оптимални перформанси. Процесот на повторно перење наизменично се менува помеѓу секоја единица во комбинацијата на филтри, автоматски префрлајќи се помеѓу работните состојби и состојбите на повторно перење за да се обезбеди континуирано одводнување. Дополнително, потрошувачката на вода за повратно миење е многу мала, што претставува само 0,5% од производството на вода. Во комбинација со повторното перење со помош на воздух, потрошувачката на самостојна вода може да се намали на помалку од 0,2%, обезбедувајќи брзо и темелно повторно перење за само десетици секунди.

4. Кутијата за филтер за вода со својства на филтрирање има долг работен век бидејќи новиот пластичен филтер елемент е силен, отпорен на корозија и има минимално скалирање. Докажано е дека издржува 6 до 10 години без абење или старост, што гарантира дека филтрацијата и повторното перење нема да се влошат со текот на времето.

5. Нашите филтри за притисок се со висок квалитет, ниско одржување и се во согласност со соодветните стандарди за квалитет. Тие се тестираат под симулирани работни услови и пробно се извршуваат пред да ја напуштат фабриката. Тие се лесни за употреба, не бараат посебни алатки и имаат мал број делови. Овие карактеристики ги прават филтрите за третман на вода со својства на филтрирање идеални за ефикасни, прецизни системи за филтрирање.

Види Детали
Индустриски систем за третман на вода за процесна опрема за постројки за обратна осмоза Индустриски систем за третман на вода за процесна опрема за постројки за обратна осмоза
09

Процесот на процесот на постројка за обратна осмоза Eq...

2024-02-05

Карактеристики на технологијата за обратна осмоза:


Обратна осмоза е широко користена технологија за прочистување на водата, особено во индустриски услови. Процесот вклучува користење на полупропустлива мембрана за отстранување на јони, молекули и поголеми честички од водата. Напредокот во технологијата за обратна осмоза ја направи ефикасен и исплатлив метод за производство на висококвалитетна вода за различни индустриски апликации.


1. Клучните карактеристики на технологијата за обратна осмоза е неговата висока стапка на отфрлање на сол. Стапката на бигор на еднослојна мембрана може да достигне импресивни 99%, додека едностепениот систем за обратна осмоза генерално може да одржува стабилна стапка на бигор од над 90%. Во двостепен систем за обратна осмоза, стапката на бигор може да се стабилизира на повеќе од 98%. Оваа висока стапка на отфрлање на сол ја прави обратната осмоза идеална за постројки за бигор и други индустриски процеси кои бараат отстранување на сол и други нечистотии од водата.


2. Технологијата за обратна осмоза може ефикасно да ги отстрани микроорганизмите како што се бактериите, органската материја и неорганската материја како што се металните елементи во водата. Ова резултира со значително подобрен квалитет на отпадните води во споредба со другите методи за третман на вода. Произведената вода има и помали трошоци за работа и работна сила, што помага да се намали загадувањето на животната средина.


3. Важна карактеристика на технологијата за обратна осмоза е нејзината способност да го стабилизира квалитетот на произведената вода дури и кога квалитетот на изворот на водата варира. Ова е корисно за стабилноста на квалитетот на водата во производството и на крајот има позитивно влијание врз стабилноста на квалитетот на производите од чиста вода.


4. Технологијата за обратна осмоза може во голема мера да го намали товарот на опремата за последователна обработка, а со тоа да го продолжи работниот век на опремата. Ова не само што ги заштедува трошоците за одржување, туку помага и за подобрување на севкупната ефикасност на индустрискиот процес.


Накратко, напредокот во технологијата за обратна осмоза го направи ефикасен и економичен метод за прочистување на водата во индустриски услови. Неговата висока стапка на отфрлање сол, способноста за отстранување на широк опсег на нечистотии, ниските оперативни трошоци и позитивното влијание врз стабилноста на квалитетот на водата го прават идеален за индустриски постројки и опрема за обратна осмоза.

Види Детали
Машина за флотација на растворен воздух DAF Процес Систем за третман на отпадни води Машина за флотација на растворен воздух DAF Процес Систем за третман на отпадни води
010

Машина за флотација со растворен воздух ...

2024-02-05

I. Воведување на машина за флотација на растворен воздух:

Машината за флотација на растворен воздух главно се користи за сепарација на цврсто - течно или течно - течност. Преку системот за растворање и ослободување на гасот во отпадната вода, се создаваат голем број фини меурчиња, така што таа се прилепува на густината на цврстите или течните честички блиску до водата во отпадната вода, што резултира со вкупната густина помала од состојбата на вода, и потпирајте се на пловењето за да се издигне до површината на водата, за да ја постигнете целта за одвојување цврсто-течност или течност-течност.


Два, опсег на примена на машината за флотација на растворен воздух:

1. Одвојување на фини суспендирани материи, алги и други микроагрегати на површината.

2. Рециклирајте корисни материи во индустриските отпадни води, како што е пулпата во отпадните води за производство на хартија.

3, наместо секундарниот резервоар за седиментација и концентрирана водена тиња и други суспендирани материи.


Три предности на машината за флотација со растворен воздух:

Долгорочни стабилни перформанси, лесно ракување, лесно одржување, низок шум;

Ефикасната адсорпција на микромеурчиња и суспендирани честички во машината за флотација на растворен воздух го подобрува ефектот на отстранување на SS;

Автоматска контрола на машината за воздушна флотација, едноставно одржување;

Повеќефазната пумпа за проток на машината за флотација на растворен воздух може да се носи со пумпа под притисок, компресор за воздух, голем резервоар за растворен гас, млаз и глава за ослободување итн.

Ефикасноста на растворање на вода со растворен воздух е 80-100%, 3 пати повисока од традиционалната пловечка ефикасност на растворениот воздух;

Повеќеслојно испуштање кал за да се обезбеди ефект на испуштање вода;

Види Детали
01

РЕШЕНИЕ

  • 6511567 sjt

    Вклучете срце и експертиза за да го изработите идеалното решение за вас.

  • 651156772c

    Обезбедување комплетни, сигурни решенија за усогласеност и почиста животна средина. Решенија за прашања поврзани со животната средина, одржливоста и трошоците во секое време, на која било локација.

ЗА НАСПрофил на компанијата

За Ксинџијуан

Guangdong Xinjieyuan Environmental Protection Technology Co., Ltd. професионалец во: развој и производство на опрема за заштита на животната средина, третман на вода, третман на отпадни гасови, третман на отпадна тиња и други области, е сеопфатно претпријатие за заштита на животната средина, научни истражувања, производство, продажба, докажан професионален оперативен тим и изобилство проектни конструкции, со интеграција, целиот синџир, мултидимензионални сеопфатни сервисни способности.

Гледај Повеќе
1693298644371wxl
6582b3fk6t

780 +

2000+ кооперативни претпријатија

6582b3fudf

10 години

26 години професионално искуство

Тим

109 +

Стручен и технички персонал 280+

6582b3fte2

11700

Компанијата се простира на површина од 30000 квадратни метри

истрага

За заштита на животната средина, заштеда на енергија и намалување на емисиите, повторна употреба на вода, повторна употреба на ресурси итн., за да се обезбеди точна поддршка!

БЛОГ И СТАТИИ

„РАЗВОЈ ЗАЕДНИЧКИ, НЕ ШЕДЕТЕ НАПОР“ со сите наши партнери рака под рака, креирајте подобра иднина!

1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (6) син
1 (7) 4 см
1 (8) машко
1 (9) 7qu
1 (10) 1jn
1 (11)o8h
1 (12)zct
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
1 (1) ohb
1 (1)r6i
1 (2) wpp
1 (3)8yj
1 (4)
1 (5) v6o
1 (13) lqg
1 (14) osx
1 (15) la7
1 (16) (1) (1) коска
1 (17) (1) 80е
1 (18) (1) утро
0102030405060708091011121314151617181920Дваесет и еденДваесет и дваДваесет и триДваесет и четири252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139